από Lucy Weasley Δευ Ιαν 30, 2012 2:56 am
Πρώτον θεωρώ παρεξηγημένο το Σλίθεριν. Ο κοιτώνας των κακών, των μοχθηρών, των "σκοτεινών" ατόμων και λοιπά και λοιπά και λοιπά... Επειδή υπήρξαν άτομα που πράγματι ήταν έτσι και φοιτούσαν στο Σλίθεριν δεν σημαίνει είναι όλος ο κοιτώνας έτσι. Μπορεί μερικοί να φέρονται λίγο κάπως απέναντι στους άλλους αλλά έτσι είναι η συμπεριφορά τους και δεν φταίει ο κοιτώνας. Στο Σλίθεριν τα παιδιά θέλουν να φτάσουν τους στόχους τους, να είναι αριστοκρατικοί, να είναι φιλόδοξοι αλλά δεν σημαίνει πως είναι παιδιά του Σατανά...
Δεύτερον το Χαφλπαφ. Θεωρείτε ο κοιτώνας των ανόητων, των ηλίθιων, των κορόϊδων. Επίσης πολύ παρεξηγημένος κοιτώνας, γιατί όλοι νομίζουν πως τα παιδιά εκεί είναι ότι είπα και παραπάνω. Αλλά αντιθέτως, εκεί έχουν τις πιο καλές αρετές όλων των κοιτώνων, δικαιοσύνη και υπομονετικότητα. Λάθος νομίζουν ότι εκεί μπαίνουν όλοι οι ηλίθιοι και στο κάτω κάτω δίκαιοι είναι εκεί, όχι χαζοί.
Τρίτον, για το Γκρίφιντορ δεν έχω να πω κάτι παρά μόνο το ότι το προβάλλουν αρκετά αλλά αυτό εμένα δεν με πειράζει και για μένα προσωπικά είναι και μια χαρά κοιτώνας (ναι είναι ο αγαπημένος μου!

)
Τέταρτον και τελευταίο το Ρέιβενκλόου όλοι λένε ότι είναι για τα "φυτά" είσαι καλός μαθητής? Μπαίνεις στο Ρέιβενκλόου. Παίρνεις καλούς βαθμούς?Μπαίνεις στο Ρέιβενκλόου. Είσαι ο αγαπημένος μαθητής των καθηγητών? Μπαίνεις στο Ρέιβενκλόου. Άρα είσαι φυτό και σπασικλάκι. Έτσι νομίζουν οι περισσότεροι ότι είναι το Ρέιβενκλόου μα κάνουν κι εκεί τεράστιο λάθος. Στο Ρέιβενκλόου τα παιδιά θέλουν να μορφώνονται επειδή τους αρέσει και όχι για να παίρνουν τον βαθμό. Κι έτσι αυτόματα αποκτούν την ετικέτα του σπασίκλα ή του φυτού... Μέγα λάθος! Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πως η μόρφωση βρίσκεται και έξω απ' τα βιβλία αρκεί να την αναζητήσεις και τα παιδιά στο Ρέιβεν αυτό κάνουν, την αναζητούν και εκεί μαθαίνουν επίσης πως μορφωμένος δεν είναι μόνο αυτός που έχει πάρει 10 πτυχία, έχει κάνει 4 μεταπτυχιακά κι έχει κάνει πρακτική στην μεγαλύτερη εταιρία παραδείγματος χάρη. Αλλά, μορφωμένος είναι κι αυτός που ξέρει να φερθεί, να μιλήσει, να αντιμετωπίσει με καλό τρόπο κάποιες καταστάσεις, με λίγα λόγια σωστός άνθρωπος. Κι αυτό το διδάσκει το Ρέιβενκλόου και πιστεύω και το Χαφλπαφ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Lucy Weasley στις Πεμ Φεβ 02, 2012 5:53 pm, 2 φορές συνολικά