από Isabelle Lightwood Κυρ Οκτ 23, 2011 3:56 pm
Ποτέ μου δεν συμπάθησα την Πετούνια σαν χαρακτήρα. Όμως πάντα ήμουν, είμαι και θα είμαι σίγουρη και πεποισμένη πως η Πετούνια αγαπούσε την αδερφή της. Όλο αυτό το "μίσος" ήταν ένα σκληρό προσωπείο πίσω από το οποίο κρυβόταν όλα αυτά τα χρόνια, γιατί η Πετούνια πληγώθηκε από την αδερφή της, ναι. Πληγώθηκε όταν την άφησε για να πάει στο Χόγκουρτς, όταν δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει, όταν προτιμούσε να περνάει τον χρόνο της με τον ΣΝέιπ επειδή ήταν "ίδιοι". Και η Πετούνια κρεμάστηκε από αυτό και μέσα στο θυμό και τη λύπη της το "μετέφρασε" ως ανωμαλία και το προωθούσε και στους άλλους παρόλο που μέσα της ήξερε πως δεν ήταν αλήθεια και πως πάντα θα αγαπάει την αδερφή της, γιατί ήταν.... η αδερφή της. Η Λίλυ, που την έκανε να γελάει, της φερόταν στοργικά και την αγαπούσε. Η αδερφή της.
Toν Χάρη επίσης δεν τον μισούσε. Ήταν γιος της αδερφής της, ανηψίος της. Έμοιαζε γι'αυτήν τόσο με τον Τζέιμς, τον άντρα που πήρε μια και καλή την αδερφή της από κοντά της, τον άντρα που εμμέσως θεωρούσε υπεύθυνο για τα περισσότερα. Όμως τον δέχτηκε τον Χάρι σπίτι της, φρόντισε να είναι καλά, παρόλο που ποτέ δεν το παραδέχτηκε ή δεν έκανε κάτι φανερά. Και σίγουρα ήθελε τη προστασία του, όσο κι αν ισχυριζόταν το αντίθετο.
Η Πετούνια ήταν άνθρωπος. Είχε καρδιά και αγαπούσε. Παρ'όλο το θυμό μου έτρεφε μέσα της, ήταν πληγωμένη. Πληγώθηκε πολλές φορές, πράγμα που την έκανε πιο σκληρή. Όμως δεν έπαυε να είναι άνθρωπος: και είχε αγαπήσει, πράγμα που δεν θα έσβηνε ποτέ, πράγμα που αποδεικνύει ότι ήξερε να αγαπάει και ποτέ δεν σταμάτησε.